Sinterklaas-handleiding voor katten

Met de feestdagen in aantocht, mag de kat niet worden overgeslagen. Sinterklaas is immers ook een dierenvriend, en wat extraatjes rond deze tijd gaan er altijd wel in! Topkatten presenteert: “Sinterklaas-handleiding voor katten.” Regel één: als je van Sinterklaas niets krijgt, zorg dan dat je mensen de kerstman uitnodigen. Die geeft soms ook cadeautjes.

Regel twee
Zorg dat je mensen een foto van je maken op je allerschattigst. Zo kan niemand je weerstaan! En zo’n foto straalt uit dat je je heel goed gedraagt, en dan móet de Sint je wel cadeautjes geven.

Regel drie
Ga voor de deur liggen en pik de reclamefolders als eerste in. Speel met de folders, scheur je favoriete producten eruit (voor het verlanglijstje!) en scheur ze in tweeën met je tanden. Dan pas aan je mensen geven.

Regel vier
Sinterklaas bezorgt voornamelijk ’s nachts de cadeautjes in schoenen van kinderen. Tijd om juist dan wakker te zijn! Lief doen, kopjes geven (niet alleen aan Sinterklaas, maar ook aan Zwarte Piet), en om cadeautjes bedelen. Mocht dat niet werken: zodra hij uit zicht is, de cadeautjes van de kinderen stelen.

Regel vijf
Maken je mensen allerlei surprises voor elkaar? Zorg dat je er bij bent! Er komt namelijk heel wat papier en piepschuim vanaf. Lege dozen zijn ideale slaap- en verstopplekken. En het piepschuim is om door het hele huis te verspreiden. En niet opruimen! Daar zijn je mensen tenslotte voor.

Regel zes
Voor tijdens Sinterklaasavond: jij hebt recht op de meeste cadeautjes. Hoe klein ze ook zijn, je moet er meer krijgen dan de rest. Bedelen en grote ogen opzetten, en cadeaus van anderen afpakken!

Regel zeven
Als je dan een cadeau krijgt, ga dan eerst de hele avond met het pakpapier, de frutseltjes en versierseltjes spelen. Ga pas in de dagen daarna, als het pakpapier vergaan is en je mensen de frutseltjes hebben opgeruimd, met je nieuwe speelgoed spelen.

Foto’s: Alan Stoddard, Flipsock, Anssi Saviluoto