Nieuw verblijf voor jaguars in Artis

jaguarArtis is gestart met een nieuw verblijf voor de jaguars. Het nieuwe verblijf wordt een ideale omgeving voor de jaguars om zich voort te planten. Het bestaat uit rotsformaties en struikgewassen en een waterpartij. Een jaguar houdt, in tegenstelling tot veel andere katachtigen, wel van water, en leeft in de vrije natuur altijd in de buurt van water. De rotsen en struiken zorgen ervoor dat de dieren zich terug kunnen trekken. Het verblijf wordt ook zo gemaakt dat de dieren van elkaar kunnen worden gescheiden. Dat is belangrijk als er welpjes zijn: een vrouwtjesjaguar voedt haar kroost alleen op, en als een mannetjesjaguar bij haar en de welpjes komt, kan dat de dood van de welpjes worden.

Via IUCN NL: Artis start met bouw nieuw jaguarverblijf

Foto: Jaguar in de dierentuin van São Vicente, Brazilië, gemaakt door Márcio Motta