Een zwak voor Simon’s Cat

Simon’s Cat is inmiddels veel meer geworden dan alleen een video-kanaal: Simon Tofield, de tekenaar, tekent ook boeken en er zijn diverse producten met Simon’s Cat in de hoofdrol te krijgen. Hoe werd deze kat (en zijn ondeugendheid) zo beroemd?

Voor wie Simon’s Cat nog niet kent

Hier is de eerste video van Simon’s Cat, genaamd Cat Man Do.

Ook voor zijn charme gevallen?

De kat(ten) van de tekenaar

Zijn eerste verschijning online, begin 2008, is maar het begin van een reeks van video’s, boeken, games en stripverhaal. Simon Tofield is de tekenaar achter de kat. Hij heeft in het echt vier katten: Jess, Maisy, Hugh en Teddy.

Simon heeft met de video’s twee prijzen gewonnen: die van ‘Best Comedy’ bij de Britisch Animation Awards in 2008 (met de eerste video, Cat Man Do) en ‘ Most outstanding Animation’ bij de Caribbean Animation Awards (met de tweede video).

De video’s zijn een hit op YouTube: alleen al de eerste video is zo’n 37 miljoen keer bekeken! Voor elke katteneigenaar of -liefhebber zijn de video’s herkenbaar. Het gekke gedrag van Simon’s Cat vormt geen uitzondering in het gedrag van katten. En zoals een goede kat betaamt, heeft Simon’s Cat altijd honger!

Mijn favoriet

Simon’s Cat voor het eerst in de sneeuw!

Meer kijken op de website van Simon’s Cat