Kat-vertenties

Op YouTube bestaat 30% van de video’s uit een video met een kat. Het lijkt wel alsof een kattenvideo gegarandeerd kijkers oplevert! Ook reclame-bureaus zijn zich bewust van deze hoeveelheid en maken soms eigen ‘kat-vertenties’.

Zo is er het Canadese bedrijf John St. Agency die zulke kat-vertenties maken. En daarvoor hebben ze zelf een uitlegvideo (mét katten uiteraard) gemaakt:

“We zien een verandering in het gedrag van consumenten: alles leidt naar kattenvideo’s. En reclame-bureaus die zich dat niet realiseren, krijgen een achterstand. Kattenvideo’s zijn een effectief reclamemiddel voor bedrijven. We zien ook een ongelooflijke groei in deze categorie,” volgens het bureau in de video. “Om kattenvideo’s te maken, hebben we een eigen productiestudio en schrijven en filmen we zelf. Het maken van een goede kattenvideo is namelijk geen toeval, zoals veel mensen denken. We doen onderzoek, maken een planning en een storyboard waar we van tevoren de film op uit tekenen.” Zijn ze niet bang om zonder materiaal te zitten? “Nee, we zitten nooit zonder materiaal. Dan kom ik op maandag binnen en heeft een kat weer iets bijzonders gedaan wat we kunnen gebruiken voor een video.”

Bekijk een aantal van hun kat-advertenties van het bureau op hun website.