Kat & thuis

Wil ik een kat in huis?

thuis-katinhuisVoordat je een kat in huis neemt, is het handig om na te gaan of dit is wat je wil, én of je voor de kat kan zorgen. Een paar punten om te overwegen – het is tenslotte niet voor één dag of week dat je een kat in huis hebt!

Je kat kiezen

thuis-katkiezenDe keuze voor een kat is niet bepaald makkelijk. Het gaat immers wel om een maatje voor de komende jaren, zo niet voor vijftien of twintig jaar. En dan is het natuurlijk belangrijk dat je goed met elkaar kan omgaan en elkaar vertrouwt.

Benodigdheden

thuis-benodigdhedenWat heb je allemaal voor je kat in huis nodig? Denk bijvoorbeeld aan eet- en drinkbakjes en natuurlijk een kattenbak; reismandjes en verzorgingsproducten; en grappige speeltjes. Sommige spullen zijn ‘musthaves’ en een aantal zijn gewoon erg leuk!

Waar ga je je kat halen?

ras-prijsraskatJe hebt je keuze gemaakt: je wil een kat in huis! Maar: waar haal je nu jouw speciale kat of kitten? Er zijn diverse mogelijkheden, met elk hun voor- en nadelen.

Gezondheidschecklist

thuis-gezondheidcheckVoor je een kat in huis neemt, is het belangrijk om te weten of je kat wel gezond is. Daarmee is niet gezegd dat je geen zieke kat in huis moet nemen, het kan alleen handiger zijn om een gezonde kat mee naar huis te nemen. Waar kun je op letten of ze gezond is?

Een veilig (t)huis

thuis-veilighuisNieuwsgierigheid doodde de kat is een Engels spreekwoord. En die nieuwsgierigheid geldt zeker voor alles wat in je huis staat. Kleine ruimtes achter de wasmachine zijn om in te slapen en de wasmachine is een heerlijk tukplek.

Wennen thuis

thuis-wennenHet is behoorlijk heftig voor een kat of kitten om van haar veilige leefomgeving te verhuizen naar jouw huis. Een nieuwe eigenaar, een nieuw huis. Maar alles went: ook het nieuwe thuis. Hoe laat je je kat goed aan haar nieuwe omgeving wennen?