Kat & gids

Kattentaal: ‘staarttaal’

gedrag-staarttaalEen kat gebruikt haar staart niet alleen bij het balanceren en lopen op smalle richeltjes, maar met haar staart geeft ze ook aan hoe ze zich voelt. Zeven bijzondere uitingen van deze “staarttaal” om niet te missen!

10 mythes en feiten over katten

gids-mythesOver katten bestaan een hoop mythes en feiten. Kunnen katten ook hondsdol worden? Belanden ze altijd op hun pootjes? Zijn alle katten en honden vijanden? Topkatten heeft 10 bekende mythes gepakt en gekeken wat de feiten zijn.

Sockington: kattenheld op twitter

gids-sockingtonZo op het eerste gezicht lijkt Sockington een gewone huiskat. Hij is een rasloze kat en woont bij zijn eigenaar Jason Scott in Amerika. Als zwerfkat is hij gevonden bij een metrostation, en werd toen huiskat. Hij woont met twee andere katten, Penny en Tweetie.

Een verdeling van de bedruimte

gids-bedruimteHet mensenbed: een gewild object in een huishouden van mensen en katten. En er wordt nog al eens over gewedijverd: wie heeft nu het meeste recht op de ruimte van het mensenbed? Het antwoord van een mens en van een kat.

Waarom een kat en geen hond

Negen redenen waarom wel een kat en geen hond. Zoals: honden moet je uitlaten in weer en wind; de kat bepaalt zelf of ze met hondenweer naar buiten wil. En laten we eerlijk zijn: katten zijn toch de leukste huisdieren!