Sockington: kattenheld op twitter

Zo op het eerste gezicht lijkt Sockington een gewone huiskat. Hij is een rasloze kat en woont bij zijn eigenaar Jason Scott in Amerika. Als zwerfkat is hij gevonden bij een metrostation, en werd toen huiskat. Hij woont met twee andere katten, Penny en Tweetie.

Maar Sockington is niet zomaar een kat: hij is een beroemde kat. En wel door twitter. Op de website van Twitter kan iedereen korte berichtjes plaatsen van maximaal 140 karakters. Sockington (bijnaam Socks) heeft zijn eigen twitter-account, Sockamillion, met meer dan 1,5 miljoen volgers wereldwijd!

Met de meerdere, korte berichtjes per dag lijken de avonturen van Socks net een strip. Hij geeft kattenliefhebbers daarmee een kijkje in het dagelijks leven en de gedachten van een kat. Zijn eigenaar is belast met het typen van de stukjes, want dat doe je als kat zelf natuurlijk niet.

Waar hij het vaak over heeft? Eten, slapen en vooral zich superieur voelen ten opzichte van zijn eigenaar en de andere katten. Zijn eigenaar noemt hij “Fatty” en de vrouw van zijn eigenaar “food lady”, want zij geeft hem regelmatig eten. Hij heeft zelfs zijn eigen film!

Een groot deel van zijn volgers zijn echte fans: ze schrijven hem fanmail en hebben de ‘Socks Army’ opgericht. Daarmee is hij het populairste huisdier op twitter. Een echte kattenheld dus!

Sockingtons twitter

Bekijk de berichtjes van Sockington op twitter,
of bekijk zijn website op sockington.org

Foto: Jason Scott (CC-licentie)