Kat & seizoen

Goede voornemens voor een purrfecte kat

seizoen-nieuwjaarAls perfecte kat heb je natuurlijk geen voornemens voor het nieuw jaar… je bent immers purrfect! Maar ook de perfecte kat kan nog dingen verbeteren. Daarom hier een paar goed voornemens. Nou ja, eerder kleine verbeteringen die bij een purrfecte kat passen!

Oef… een hittegolf!

seizoen-hittegolfBij een hittegolf of warm weer hebben ook katten last van de warmte. Ze kunnen er loomer door worden, of slapen nog meer dan gebruikelijk. Kijk wat je kunt doen om haar af te koelen en check of ze geen zonnesteek heeft opgelopen!

Kat & Halloween

seizoen-halloweenBijna Halloween! Vooral de figuren zijn bekend: een zwarte kat, oranje pompoen en heksenhoeden. Zwarte katten worden vaak met heksen, onheil en ongeluk geassocieerd, maar in sommige bijgeloven brengen ze ook geluk. Wat is dat met zwarte katten en ongeluk?

Zo maak je de kerstboom katveilig

seizoen-kerstDe kerstboom: prachtig met alle lichtjes en versieringen erin. Voor mensen mooi om te zien, voor katten soms ook erg aantrekkelijk om naar te kijken… of om in te klimmen of om mee te spelen! Maak je kerstboom katveilig met de volgende tips.

Katten genieten niet van vuurwerk

seizoen-vuurwerkZo mooi dat vuurwerk, maar voor de meeste katten angstaanjagend.Je kat hoort de knallen dubbel zo hard als wij, begrijpt het lawaai en het felle licht niet en raakt verward, angstig of gestrest. Wat kun je doen om het iets aangenamer voor je kat te maken?