Goede voornemens voor een purrfecte kat

Als perfecte kat heb je natuurlijk geen voornemens voor het nieuw jaar… je bent immers purrfect! Maar ook de perfecte kat kan nog dingen verbeteren. Daarom hier een paar goed voornemens. Nou ja, eerder kleine verbeteringen die bij een purrfecte kat passen!

Speel elke dag met je mensen

Ik weet het, mensen hebben niet veel aandacht nodig. Maar de tactiek van een hond om ze tevreden te houden, lijkt te werken. Doe het dus om je status te verhogen. Bovendien is het een goede oefening om ook weer wat gewicht na de feestdagen kwijt te raken.

Ga het reismandje een beetje aardig vinden

Dit is belangrijk en het kan wat tijd in beslag nemen. Je reismand is namelijk ook een veilige plek om het huis vaker uit te komen. En door dit voornemen worden de tripjes ook wat minder stressvol. Dus: om je status ook buiten je huis duidelijk te maken, moet je er ook op deze manier uit kunnen komen.

Ga vaker naar buiten

Heeft een beetje te maken met het vorige. Het kan soms wat lastig zijn om van je warme slaapplek te komen, maar vaker naar buiten zorgt ervoor dat alle honden daar weten wie je bent. Ze moeten leren van wie het terrein is!

Leer een trucje

En ook dit is er vooral om je mensen een plezier te doen. Maar mensen vinden honden die trucjes doen erg slim … dan moet jij het ook kunnen! Laat je mensen maar eens weten dat je heel slim bent en ook de trucjes kan. (Dat het niet meer dan uit verveling is, hoeven zij immers niet te weten.)

En daarna: laat alle katten zich verenigen voor een purrfect nieuwjaar!

Foto: Munira