Tijgerwelpjes in Dierenpark Amersfoort geboren

nieuws-3-tijgersTijgervrouwtje Angara uit Dierenpark Amersfoort heeft op 20 juni haar eerste nestje gekregen, met 3 jongen. Moeder en tijgerwelpjes maken het goed. De eerste weken blijven de jongen samen met hun moeder in het nieuw gebouwde tijger-binnenverblijf, in de kraamkamer. Daar heeft het dierenpark ook een webcam gehangen, waarop de jongen en de moeder soms te zien zijn. Na 2 weken zullen de oogjes van de welpjes open gaan en na 7 weken zullen ze waarschijnlijk met hun moeder voor het eerst naar buiten komen. Pas na 3 maanden zullen ze hun vader ontmoeten; in het wild speelt de vader geen rol bij de opvoeding van tijgerjongen.

Bewegende beelden van wilde kat in Zuid-Limburg

Een primeur: natuurorganisatie ARK maakte voor het eerste bewegende beelden van een wilde kat in Nederland. Eerder leek het al dat de gewone wilde kat zich weer in Nederland, in Zuid-Limburg, bevond. De beelden van een cameraval laten dat nu ook zien. Verder lezen »

Kat versus postbode

Voor sommige honden moet de postbode een eindje omlopen om niet aangevallen te worden. Maar de kat in de volgende video kan er ook wat van! De postbode heeft moeite om de post te bezorgen, want dit is geen lief, schattig katje… Bekijk de video »

Wilde kat gespot in Zuid-Limburg

Binnen één jaar is de wilde kat twee keer waargenomen in Zuid-Limburg, en dat is bijzonder: de wilde kat leeft nauwelijks in Nederland. Natuurorganisatie ARK kreeg een foto van een cameraval binnen, en na onderzoek bleek het om een echte wilde kat te gaan. Verder lezen »